4 koraka za njegu sjajne i zdrave kose

Kosa zahtijeva njegu kvalitetnim formulama čiji sastojci prodiru duboko u vlas te je čine snažnom i sjajnom. Osim toga, kosu treba održavati kod frizera, kraćenjem vrhova jer ako su uništeni, gubi se forma pa ona djeluje znatno lošije, čak i ako je korijen sasvim zdrav. Uz to, kosu njegujte i kod kuće suhim uljima, maskama, regeneratorom i, naravno, kao osnova, odličnim šamponom. Ako koristite kvalitetne proizvode, svakodnevno održavanje kose bit će lakše i jednostavnije, a na kraju i jeftinije jer će kosa biti zahvalna, a frizura će uistinu biti ono što mora - najljepši ukras! Stručnjaci neprestano upozoravaju na to da je dobro koristiti sve proizvode iz iste linije jer se na taj način sinergijski učinak svake formule višestruko pojačava.

Linija La Croa izvanredno pospješuje oporavak kose nakon godišnjeg odmora i općenito boravka na suncu, makar se radilo o slučajnom sunčanju dok šećete gradom. Dakle, da biste bili sigurni da vaša kosa ima kontinuiranu njegu, najbolje je ove izvrsne formule koristiti tijekom cijele godine.

Podijeli:

1 Maske i ulja su must-have

Želite li frizuru kao iz salona? Ne zaboravite na maske - jednom tjedno dat će vašoj kosi potrebnu hidrataciju, mekoću i dozu zdravlja, a suho ulje za kosu možete koristiti i svaki drugi dan ili nanijeti na netom opranu i ručnikom osušenu kosu. Naime, rezultate ćete vidjeti odmah! S takvom ćete kosom lakše oblikovati frizure po želji ili je nositi raspuštenu. Iako često nemamo vremena za držanje maske na kosi, sjetite se koje joj sve blagodati maska i ulje daju, pa je zapravo najjednostavniji put do meke i lijepe kose taj da joj priuštite pravi wellness doživljaj. Masku je dobro stavljati vikendom tako da početak tjedna dočekate spremni i lijepi. Što se tiče ulja - ono je savršeno i kao dio jutarnjeg beauty rituala, barem na vrhove!

2 Kako izbjeći suhu kosu?

Ljeti kosu mogu isušiti UV zrake, slana voda, a zimi hladnoća i promjene temperature. Naime, kosa u takvim situacijama gubi vodu, a naročito kad je riječ o kovrčama. Situaciju će spasiti maska koju možete stavljati jednom tjedno, a kad su promjene razdoblja, i svaka tri do četiri dana. Masku morate držati na kosi barem deset minuta kako bi ona odradila svoj posao i dodatno je omekšala.

3 Masaža vlasišta

Znate li zašto frizerke u salonima masiraju vlasište? Zato što tako potiču cirkulaciju, a zdravo je vlasište osnova za rast lijepe kose. Ne zaboravite si pri svakom šamponiranju masirati vlasište jer time ujedno poboljšavate djelovanje svih formula koje nakon toga koristite.

4 Fen je prijatelj i neprijatelj kose

Vrući zrak iz fena može jako isušiti kosu pa je najbolje prilikom sušenja fen držati barem tridesetak centimetara udaljen od kose. Na taj ćete način spriječiti njezino dodatno isušivanje, a ako imate dugu kosu, nagnite glavu naprijed – bit će bujnija kad je osušite i prebacite iza.